Contact

Zundertse Hockeyclub
hockey
Adres
Zundertse Hockeyclub
Wildertsedijk 22 b
4881 EV Zundert


Hoofdsponsor


Sponsors

Hockey.nl

Lid van verdienste Marcel Hogeweg:
 
Marcel heeft in zijn bestuurlijke periode binnen ZHC diverse rollen op zich genomen. In zijn eerste termijn de rol van secretaris en wedstrijdsecretaris. In de tweede termijn heeft hij daarnaast ook de functie van voorzitter vervult. Vanaf de eerste termijn heeft hij ook jaarlijks de zaalhockey competitie en de jongste jeugd slotdag georganiseerd.

Marcel was immer toegewijd, duidelijk en transparant als er knopen doorgehakt moesten worden en verloor daarbij nooit het belang van ZHC uit het oog.
In de afgelopen jaren is ZHC op allerlei vlakken in stabieler en bestendiger vaarwater gekomen. Marcel is hierin een belangrijke, constante factor geweest, om deze ontwikkelingen mogelijk te maken. 

Andere leuke mijlpalen om te noemen zijn het aanpakken van het interieur van het clubhuis, het introduceren van zaalhockey in 2011/2012 en het winnen van het Charlestoernooi senioren in 2017 met team "Gemengd Dubbel".

Wij willen Marcel bedanken voor zijn toewijding en inspanningen in de afgelopen jaren voor ZHC!

Bestuur ZHC, 22 oktober 2018

Lid van verdienste Ludo van den Broek:
 
Heel veel jaren is Ludo met passie en een tomeloze inzet actief voor ZHC.

Vanaf de eerste dag bij de club als coach van het team van zijn dochter, later als een van de founding fathers van het trimhockey binnen ZHC en niet veel later als wedstrijdsecretaris en verantwoordelijke voor het technisch beleid binnen ZHC. Bijna alle bestuurlijke en/of commissie rollen heeft Ludo wel vervuld.

Ludo is buitengewoon belangrijk geweest bij de "doorstart" die we in seizoen 2010/2011 hebben gemaakt toen we bestuurlijk, sportief en financieel in zwaar weer zaten. Mede door inspanningen van Ludo is er toendertijd een nieuw bestuur gekomen waarin hij zelf uiteraard ook zitting heeft genomen als TC lid.

Nadat dit niet meer te combineren was met het gezinsleven, is Ludo gestopt met bestuurswerk en doorgegaan als TC commissie lid maar wel met dezelfde inzet en betrokkenheid.
Ook heeft Ludo 6 jaar lang de JJ slotdag bij ZHC georganiseerd en kon en kan er altijd een beroep op hem worden gedaan als er hulp of ondersteuning nodig was op welk vlak dan ook.

Naast alle bestuurlijke/  vrijwillige activiteiten heeft Ludo ook altijd zelf gespeeld bij de Trimmers, H2 en momenteel in H1. In deze teams was/ is hij altijd een drijvende kracht!
Wij willen Ludo danken voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet voor ZHC!!
 
Bestuur ZHC, 22 oktober 2018.
 
 
Erelidmaatschap Hetty Jennen
  
Hetty Jennen heeft zich alles bij elkaar zeker 20 jaar op bestuurlijk, technisch, sportief en persoonlijk vlak ingezet voor ZHC met een drive en een passie die je niet vaak aantreft. ZHC koestert dit als club.

Hetty heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het leren hockeyen van de Zundertse jeugd. Ze heeft jarenlang de technische commissie vorm gegeven, was verantwoordelijk voor de formatie van de teams, wedstrijden, scheidsrechters, etc. Ze was zowel actief op het veld als achter de bestuurstafel, in de club, maar ook in het regio-overleg waarbij zij vanaf het eerste begin betrokken was.

Voorwaar buitengewone verdiensten! Hetty is daarmee een voorbeeld geweest voor anderen.

Graag bedanken wij Hetty voor haar lange, bevlogen en intensieve betrokkenheid bij ZHC.

 Bestuur van ZHC

 

Erelidmaatschap John Hoppenbrouwers

John heeft grote betekenis gehad voor de continuïteit van ZHC. In een periode waarin er bij vlagen weinig bestuurlijke stabiliteit was er niet altijd veel ondersteuning van anderen was, heeft hij gedurende zeven jaar (van 2004 tot en met 2010) als voorzitter de club overeind gehouden.  Zijn stijl was betrokken en stevig. Hij heeft in die tijd vele maildiscussies gevoerd, zowel binnen de club als met gemeente, jeu de boules, als met de overige verenigingen in de regio. Stevig, maar altijd met het belang van ZHC voorop.

Alhoewel hij, zoals velen weten, eerder wilde terugtreden is hij meerdere malen aangebleven, totdat hij wist dat hij een opvolger had. Hij heeft vervolgens veel energie gestoken in een goede overdracht. Ook als (vertegenwoordiger van) sponsor ESJ heeft hij de club gedurende lange tijd gesteund.

Alhoewel hij zelf nooit actief aan het hockeyspel heeft deelgenomen heeft hij via de inbreng van zijn vrouw en kinderen ook ruim bijgedragen aan het "spelersmateriaal” en de vrijwilligersinbreng van ZHC. Zijn vrouw, Marian, heeft zich jarenlang ingezet voor het  "Charles mee de bolle kaant toernooi”. Zijn kinderen hebben als speler, scheidsrechter en in het geval van Kim ook nog een periode als trainer eveneens dienstbaar gemaakt aan de club.  Het erelidmaatschap van John is daarmee ook een beetje een waardering voor het hele gezin dat, net als John zelf, vaak vrijwel dagelijks op de club was.

Graag bedanken wij John voor zijn lange, intensieve, bestuurlijke betrokkenheid bij ZHC.

Het bestuur van ZHC, Zundert, 6 oktober 2014

  

Lid van verdienste Ton Hurks

Oorspronkelijk in het voetspoor van zijn zoon Tim bij ZHC terecht gekomen, is Ton jarenlang de verpersoonlijking geweest voor alle praktische dingen, die leden nodig hadden. Nieuwe ballen nodig: dat werd snel geregeld, een keepersoutfit, die niet meer paste, Ton regelde goed, nieuw materiaal. Het hek kapot, geen nood, Ton repareerde dat wel even. Balken naar de zaal, Ton regelde het busje en rijden maar. Een nieuwe groep recreanten zat zonder trainer, dat kon natuurlijk niet. Ton nam de training op zich, alhoewel hij op dat moment nog dringend zat te wachten op een nieuwe heup. Het  "Charles met de bolle kaant toernooi” heeft hij jaren mee georganiseerd. Niet te veel praten, niet te veel overleggen en al helemaal niet mailen, Ton wilde regelen, opbouwen, barbequen en alles weer opruimen en op orde brengen. Dat was zijn ding.

Dat hij daarnaast al jaren coach (en nog steeds) is van dames 1 en samen met zijn vrouw zorgt dat het clubhuis er steeds weer netjes bij ligt, lijkt inmiddels bijna vanzelfsprekend. Redenen voldoende voor een lidmaatschap van verdienste.

Graag bedanken wij Ton voor zijn jarenlange inzet voor ZHC en spreken de hoop uit dat hij nog jaren, op minder intensieve wijze weliswaar, actief betrokken wil blijven bij ZHC.

Het bestuur van ZHC, Zundert, 6 oktober 2014

 

Lid van verdienste  Jan Koetsenruijter

Jan is een verenigingsman, Jan is een mensenmens, Jan is een ZHC’er. Al vanaf het prille begin van ZHC is hij bij de club betrokken. Op diverse manieren is hij betrokken geweest bij de groei en bloei van ZHC. Zo was hij mede-oprichter van de Jeu de Boules-vereniging, die bij ZHC ging onderhuren en vervolgens jarenlange "mediator”” tussen beide partijen als de "samenwoning” weer eens niet zo lekker liep.

Samen met Ton Hurks heeft Jan jarenlang gezorgd voor bekendheid van de hockeysport bij de basisschooljeugd door in het kader van het project Sportstimulering instructie te geven aan de groepen 6. Bijkomend voordeel hierbij was dat hij tevens zorgde voor de aanmelding van teams van deze scholen voor het "Charles mee de bolle kaant toernooi " waar Jan jarenlang tevens een stuwende kracht in de organisatie is geweest, zowel in de voorbereiding als tijdens de dag zelf.

Waren er evenementen bij ZHC, dan was Jan aanwezig als EHBO’er. Op die wijze heeft hij menige sporter verzorgd en weer opgeknapt, zodat het plezier in de sport weer voorop kon staan.

Via zoon Cedric en schoondochter Claudia heeft hij bovendien voor nieuwe kwaliteitsvrijwilligers gezorgd. Het goede voorbeeld leidt blijkbaar tot goede navolging!

Graag bedanken wij Jan voor zijn jarenlange inzet. 

Het bestuur van ZHC, Zundert, 6 oktober 2014