Contact

Zundertse Hockeyclub
hockey
Adres
Zundertse Hockeyclub
Wildertsedijk 22 b
4881 EV Zundert


Hoofdsponsor


Sponsors

Hockey.nl
Welkom op de website van de Zundertse Hockeyclub (ZHC). 

ZHC is op 7 december 1979 opgericht en bestaat meer dan 40 jaar. 
Op dit moment telt de vereniging ongeveer 170 leden en is groeiende. Het grootste gedeelte van de leden zijn jeugdleden. Daarmee heeft ZHC de spreekwoordelijke toekomst. 

Hockey is een Olympische sport waarbij techniek, tactiek, samenspel, inzet en uithoudingsvermogen van belang zijn. Het is snel en het kost oefening om de bal onder controle te krijgen en te houden. Veel aandacht wordt dan ook besteed aan training waar op professionele manier aandacht besteed wordt aan het onder de knie krijgen van de vaardigheden die nodig zijn om op een veilige manier hockey te kunnen spelen. 
Tegenwoordig wordt het meestal op kunstgras gespeeld. Momenteel wordt voor de zomer competitie van 2020 een nieuw kunstgrasveld aangelegd. Het voordeel hiervan is dat er bijna het hele jaar door kan worden gehockeyd (muv vorst). 

Vanaf 4 jaar kun je al lid worden van ZHC. We bieden voor de allerjongste leden Funkey aan. Een leuke manier om geleidelijk het hockeyspel te leren kennen. Als jongste jeugdlid raak je zo op een speelse manier vertrouwd met de eerste basistechnieken van het hockey. vervolgens kennen we de F-jes. Dan speel je al echte wedstrijdjes met 3-tallen. Na enige tijd van oefening kom je vervolgens in een 6-tal te spelen en ga je aan de competitie deelnemen. Het spel wordt dan gespeeld op ¼ veld. De volgende stap is die naar een 8-tal waarbij al de helft van het speelveld wordt gebruikt. Pas wanneer je in een 11-tal bent ingedeeld wordt het gehele veld gebruikt. Bij ZHC spelen Funkey's, 3-tallen, 6-tallen, 8-tallen, junioren, senioren en recreanten. Van alles wat dus. 
Wij vinden het belangrijk dat ieder lid het naar zijn zin heeft als hij of zij op de club aanwezig is. Daarom worden naast hockey nog veel andere activiteiten georganiseerd zoals een tentenkamp, een jeugdfeest, een Sinterklaasfeest, bezoeken aan tophockeytoernooi-en, een schaatsdag, een nieuwjaarsborrel enz. 
Naast het spelen van wedstrijden vinden wij bij ZHC het sociale aspect ook erg belangrijk. Met de tegenstanders en je eigen team na de wedstrijd een beetje kletsen en iets drinken is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. 

Wanneer je belangstelling hebt, kan je natuurlijk altijd op sportpark ‘De Wildert’ aan de Wildertsedijk in Zundert langs komen. Het trainingsschema en het wedstrijdprogramma vind je op deze website. En natuurlijk is onze secretaris bereid je nadere informatie te verschaffen.