BESTUUR

Innen contributie 2020/2021
2-9-2020

Beste leden,

Deze week zal de contributie voor seizoen 2020-2021 geïnd worden. Mocht u nog wijzigingen hebben in uw betaalwijze of bankrekeningnummer, gelieve dit dan door te geven via [email protected].

Het is voordeliger om uw betaalwijze op automatisch incasso te zetten, bij betaalwijze per bankoverschrijving worden er namelijk 10,- administratiekosten in rekening gebracht.

Met vriendelijke groet,

Marjolein Koeken
Penningmeester ZHC

Corona-maatregelen KNHB (update 20 augustus 2020)
20-8-2020

Beste leden, vrijwilligers en ouders/verzorgers,

Nog even en het seizoen 2020/2021 gaat officieel van start. Wij vanuit het bestuur van ZHC zijn heel blij dat weer kunnen beginnen met de wedstrijden, dat hebben we toch wel erg gemist de afgelopen periode! Helaas gaat nog niet alles zoals we 'normaal' gewend zijn i.v.m. het Corona-virus.

ZHC volgt de maatregelen vanuit de KNHB en de rijksoverheid. De "hoofdregels" vanuit de KNHB worden hieronder nogmaals opgesomd:

Basisregels voor de sport

De KNHB roept iedereen allereerst op om alle overheidsrichtlijnen in acht te nemen. Houd je aan alle adviezen:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Houd je ook aan de regels met betrekking tot thuisblijven c.q. in quarantaine gaan wanneer je dit gevraagd wordt of wanneer je klachten hebt.

Daarnaast heeft de KNHB een aantal richtlijnen opgesteld die betrekking hebben op de hockeysport. Deze informatie vind je hieronder. Maar let op: per veiligheidsregio kan de situatie verschillen. Houd daarom ook goed de website en app van je vereniging in de gaten! Speel je een uitwedstrijd, zorg dan ook dat je op de hoogte bent van de situatie op die vereniging.

• Op alle niveaus volgt de KNHB de overheidsrichtlijnen.
  • Positief geteste spelers of spelers die verplicht worden gesteld in quarantaine te gaan, blijven thuis en nemen niet deel aan wedstrijden, trainingen of andere clubactiviteiten.
  • Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Over het algemeen verblijven hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon en zal de GGD teamgenoten zien als "overige niet nauwe contacten”. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt. Daarbij geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!
  • In beginsel worden alle wedstrijden gespeeld, ook als er in een team een of meerdere personen positief getest hebben op het coronavirus of personen in quarantaine zijn gesteld. Mocht een team onverhoopt in de problemen komen, schakel dan tijdig met de competitieleiding over de mogelijkheden tot uitstel van de wedstrijd.
  • Er gelden beperkende regels ten aanzien van bezoekers op een complex, bij een veld en in clubhuis, zie het algemeen sportprotocol en de handreiking crowdmanagement.
  • De thuisvereniging is verantwoordelijk voor de organisatie en naleving van de coronaregels van de overheid en stelt een coronacoördinator aan.

1 ½ meter afstand

• Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden.
  • Voor leden uit hetzelfde huishouden geldt dat ook zij onderling geen afstand hoeven te houden.
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden maar moeten dit wel tot volwassenen.
  • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar.

Alleen tijdens de wedstrijd of training (sportbeoefening) is dat niet noodzakelijk:

• Normaal spelcontact is tijdens de wedstrijd of training toegestaan voor alle leeftijden.
  • Vooraf, tijdens rustmomenten en na afloop van de sportbeoefening dienen direct weer de afstandsregels te worden gehanteerd. Dat geldt ook rondom de dug-out, in de kleedkamer en in het clubhuis;
Meer informatie kun je vinden op:

In de nieuwsbrief hebben wij daarnaast een aantal aanvullende maatregelen aangekondigd:
  1. de kleedkamers blijven voorlopig dicht (hierin kan geen 1,5 meter afstand worden gehouden);
  2. bij het rijden naar uitwedstrijden, wanneer er wordt gereden met personen uit verschillende huishoudens in één auto, dan moet er vanaf 13 jaar een mondmasker worden gedragen;
  3. Er komt een looproute in het clubhuis i.v.m. de 1,5 meter afstand. Voor het betreden van het clubhuis dien je je handen te ontsmetten;
  4. de bar is geopend. Teams worden gevraagd hun drankjes buiten te nuttigen. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om een tent te zetten.
  5. Aan de scheidsrechters wordt gevraagd een eigen fluitje mee te nemen. Vanuit ZHC zullen ook fluitjes worden aangeschaft.
Bij vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen via: [email protected] .

Met sportieve groet,

Bestuur ZHC